Voćni desert od prosa

Voćni desert od prosa s Nutribella biskvitom

(vegan, posno)

Voćni desert sa prosom
Foto: Barbara Gaj Ristić i Jovan Ristić
Sastojci:
  • ½ šoljice opranog prosa (oko 75 g)
  • ½ litra biljnog mleka
  • 1 šolja vode
  • 2-3 kašike šećera kokosovog cveta ili nekog drugog prirodnog zaslađivača
  • Vanilin šećer
  • Izrendana korica 1 pomorandže
  • Maline i drugo šumsko voće po ukusu
  • Nutribella integralni keks sa cimetom
Postupak:

PRVI SLOJ – Mleveni ili mrvljeni Nutribella keks sa cimetom poprskati s malo mleka ili soka od narandže.

DRUGI SLOJ – Puding od prosa: proso kuvati sa ½ litra biljnog mleka, šoljom vode i 2-3 kašike kokosovog šećera oko 30 min.

Pred kraj dodati malo vanilina i korice od narandže.

Smiksati štapnim mikserom ili u blenderu. Ohladiti pre serviranja

TREĆI SLOJ – Umiksati maline i ukrasiti dodatno sa šumskim voćem i trešnjama.

Prijatno!

Nutribella biskvit cimet
Nutribella sa cimetom


Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight