Voćni desert od prosa s Nutribella biskvitom
(vegan, posno)
Sastojci:
- ½ šoljice opranog prosa (oko 75 g)
- ½ litra biljnog mleka
- 1 šolja vode
- 2-3 kašike šećera kokosovog cveta ili nekog drugog prirodnog zaslađivača
- Vanilin šećer
- Izrendana korica 1 pomorandže
- Maline i drugo šumsko voće po ukusu
- Nutribella integralni keks sa cimetom
Postupak:
PRVI SLOJ – Mleveni ili mrvljeni Nutribella keks sa cimetom poprskati s malo mleka ili soka od narandže.
DRUGI SLOJ – Puding od prosa: proso kuvati sa ½ litra biljnog mleka, šoljom vode i 2-3 kašike kokosovog šećera oko 30 min.
Pred kraj dodati malo vanilina i korice od narandže.
Smiksati štapnim mikserom ili u blenderu. Ohladiti pre serviranja
TREĆI SLOJ – Umiksati maline i ukrasiti dodatno sa šumskim voćem i trešnjama.
Prijatno!