Tanjir oduševljenja

Tanjir oduševljenja

(vegan, posno)

Tanjir oduševljenja
Sastojci:

Za 2 osobe:

  • 1 slatki krompir
  • 1 šargarepa
  • 1/2 krastavca
  • 1 crvena paprika
  • 1/2 šolje integralnog kuskusa
  • 1 šaka brusnica
  • 1 čen belog luka
  • 1 šolja ključale vode
  • zelena salata
  • kalamata masline
  • Brzo ukiseljeni luk i cvekla

Tahini sos:

Postupak:

Slatki krompir isecite na deblje kriške, posolite i ispržite na srednjoj temperaturi dok ne omekša.
Za to vreme iseckajte šargarepu, papriku i krastavac.

Iseckajte luk i cveklu da biste ukiselili.

Kus kus prelijte vodom, posolite i poklopite da nabubri. Kada je spreman, ubacute u šerpu brusnice, jako sitno iseckan beli luk i ekstradevičansko maslinovo ulje. Viljuškom isprevrćite da postane vazdušast. Sve sastojke za tahini sos, osim vode i limuna, pomešajte u činiji, izmešajte i polako dodavajte i vodu i limun i sve vreme dobro mešajte kako biste dobili gustu emulziju. Dodajte so i biber po ukusu.

Na kraju aranžirajte tanjir po ukusu, proteinske pločice iskrckajte na manje komade, velikodušno prelijte sosom od tahinija i maslinovim uljem i navalite 🙂 

Proteinske multi-seed pločice - paradajz

Autor recepta i fotografija: Nevena sa bloga Hleb & Lale.