Souffle in a dark mode

Souffle in a dark mode

Souffle in a dark mode

Dobar dan draga naša Om Made ekipo!

Evo meseci se nižu jedan za drugim, a naša družba je sve zabavnija. A kad nam je tako zašto bismo kvarili, zar ne? Nego, možemo li što duže da se vozimo ovom zabavnom rutom? Ja kažem – što da ne?

– Da čujem, koliko nas ima koji volimo da jedemo souffle? A koliko nas ima koji smo ikada nekada poželeli da ga isprobamo u slanoj varijatni? Ajmo sada ruke gore svi oni koji vole da rešavaju zagonetke?

– Čeeekaj bre, Mirjana, kakve veze ima souffle sa rešavanjem zagonteke?

– Ne žuuurite, znate kako kaže srpska stara – ko žurio vrat slomio. Strpljen-spasen i sve će vam se samo kaz’ti…

Bacite pogled na ove fotkice pa odgonetnite šta je na njima: „Nije Oreo, a nije mi ni keks pregOreo. Šta je to?“

Dame i gospodo, pred vama od danas pa do zauvek jedno BigGric – Carbon mladunče: Souffle in a dark mode! Ne brigajte, recept ubrzo stiže ali, pre toga, želim da vas bliže upoznam sa novorođenom zvezdom:

  • sprema se za 5 minuta (ok, plus pečenje…ali nećemo, valjda, cepidlačiti?)
  • vegetarijanski delikates
  • bez jaja i kvasca
  • vaša mašta je granica kada su kombinacije nadeva u pitanju
  • ovo je SLANIŠ pa vam ostane mesta i za dezert 😊
  • oduševljenje je sastavni deo paketa

No, da vas ne držim više u neizvesnosti, sledi recept za ovo mini čudo!

Souffle in a dark mode

(mere su za 6 porcija)

Potrebni sastojci:
  • 100g BigGric – Carbon
  • 50g omekšalog putera
  • 240ml bademovog mleka (ili nekog drugog po vašoj želji)
  • 1/3 kašičice soli
  • još 15g putera za podmazivanje činijica
  • parmezan za posipanje

Kombinacije nadeva:

(a vi, kao što već rekoh, pustite mašti na volju da kombinujte ono što vam duša ište)

  • gauda + seckani sušeni paradajz + malo belog luka u prahu
  • kajmak + tucana čili papričica
  • topljeni sir + origano
Postupak pripreme:
  1. U blenderu ili secku samleti BigGric – Carbon
  2. Mleko ugrejati do tačke ključanja.
  3. U posebnu posudu dodati samleveni „gric“, so i puter, pa preliti vrućim mlekom i sve izmešati da se sjedini i dobije kompaktna smesa.
  4. Pripremiti nadeve a činijice podmazati odvojenim puterom.
  5. Sipati jednu kašiku smese (ja obično kao meru koristim kašiku za sladoled ali vi možete sipati običnom kašikom) na dno podmazane činijice zatim staviti željeni nadev (kao na fotkama) i preliti sa još jednom kašikom smese.
  6. Peći na 190C 15ak minuta.
  7. Dok je toplo posuti parmezanom i odmah poslužiti.

PRIJATNO!

p.s. I ne zaboravite da… Everyday I’m souffle-ing 😊

Autor teksta: Mirjana Tanović

Zdravo, ja sam Mirjana i ovde sam da sa vama delim i smeh i strah, i ukuse i recepte, i iskustva i savete. Iako sam po zanimanju Master ekonomista, priprema i fotkanje hrane je moja velika strast i nadam se da ću sve to, kroz ova naša druženja, uspeti i da vam dočaram. Naravno, i da vas bar malo zarazim ovom energijom Ljubav. Porodica. Korisni saveti. Zanimljivi recepti. Fotografija. Život... Na pravom ste mestu i daću sve od sebe da tu ostanete. Dobro nam došli!
@kitchenasska