Souffle in a dark mode
Dobar dan draga naša Om Made ekipo!
Evo meseci se nižu jedan za drugim, a naša družba je sve zabavnija. A kad nam je tako zašto bismo kvarili, zar ne? Nego, možemo li što duže da se vozimo ovom zabavnom rutom? Ja kažem – što da ne?
– Da čujem, koliko nas ima koji volimo da jedemo souffle? A koliko nas ima koji smo ikada nekada poželeli da ga isprobamo u slanoj varijatni? Ajmo sada ruke gore svi oni koji vole da rešavaju zagonetke?
– Čeeekaj bre, Mirjana, kakve veze ima souffle sa rešavanjem zagonteke?
– Ne žuuurite, znate kako kaže srpska stara – ko žurio vrat slomio. Strpljen-spasen i sve će vam se samo kaz’ti…
Bacite pogled na ove fotkice pa odgonetnite šta je na njima: „Nije Oreo, a nije mi ni keks pregOreo. Šta je to?“
Dame i gospodo, pred vama od danas pa do zauvek jedno BigGric – Carbon mladunče: Souffle in a dark mode! Ne brigajte, recept ubrzo stiže ali, pre toga, želim da vas bliže upoznam sa novorođenom zvezdom:
- sprema se za 5 minuta (ok, plus pečenje…ali nećemo, valjda, cepidlačiti?)
- vegetarijanski delikates
- bez jaja i kvasca
- vaša mašta je granica kada su kombinacije nadeva u pitanju
- ovo je SLANIŠ pa vam ostane mesta i za dezert 😊
- oduševljenje je sastavni deo paketa
No, da vas ne držim više u neizvesnosti, sledi recept za ovo mini čudo!
Souffle in a dark mode
(mere su za 6 porcija)
Potrebni sastojci:
- 100g BigGric – Carbon
- 50g omekšalog putera
- 240ml bademovog mleka (ili nekog drugog po vašoj želji)
- 1/3 kašičice soli
- još 15g putera za podmazivanje činijica
- parmezan za posipanje
Kombinacije nadeva:
(a vi, kao što već rekoh, pustite mašti na volju da kombinujte ono što vam duša ište)
- gauda + seckani sušeni paradajz + malo belog luka u prahu
- kajmak + tucana čili papričica
- topljeni sir + origano
Postupak pripreme:
- U blenderu ili secku samleti BigGric – Carbon
- Mleko ugrejati do tačke ključanja.
- U posebnu posudu dodati samleveni „gric“, so i puter, pa preliti vrućim mlekom i sve izmešati da se sjedini i dobije kompaktna smesa.
- Pripremiti nadeve a činijice podmazati odvojenim puterom.
- Sipati jednu kašiku smese (ja obično kao meru koristim kašiku za sladoled ali vi možete sipati običnom kašikom) na dno podmazane činijice zatim staviti željeni nadev (kao na fotkama) i preliti sa još jednom kašikom smese.
- Peći na 190C 15ak minuta.
- Dok je toplo posuti parmezanom i odmah poslužiti.
PRIJATNO!
p.s. I ne zaboravite da… Everyday I’m souffle-ing 😊