Proteinski humus

Proteinski humus sa puterom od bundeve

(vegan/posno, bez glutena)

Proteinski humus
Sastojci:
  • 1 šolja kuvane leblebije
  • 1 kašičica tahinija (paste od susama)       
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 režanj belog luka
  • So i biber, po ukusu
  • Sok od ½ limuna
  • 1 kašika putera od bundeve (ili fino samlevene golice)
Postupak:

U blenderu umiksajte leblebije i sok od limuna. Po potrebi dodajte kašiku ili dve hladne vode. Zatim dodajte tahini, ulje, beli luk, bundevin puter, so i začine po želji i dobro promešajte. Stavite u frižider da se ohladi pre serviranja. Naša preporuka uz ovaj humus su zelene Om Made pločice sa golicom i bundevinim proteinom.

Proteinske pločice

Pripremila: Barbara Gaj Ristić
Foto: Jovan Ristić & Barbara Gaj Ristić