Ovsena kaša sa bademovim mlekom, bananama i Nutribella keksom

Ovsena kaša s bademovim mlekom, bananama i Nutribella keksom 

(vegan, posno)

Ovsena kaša sa bademovim mlekom
Sastojci:
  • 100g ovsenih pahuljica
  • 1,5 dl bademovog mleka
  • 2 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 1 banana
  • pečene semenke i seckani bademi
  • Nutribella keks sa narandžom i đumbirom
Postupak:

Preliti ovsene pahuljice s toplim bademovim mlekom i ostaviti 5-10 minuta da omekšaju. Dodati med ili javorov sirup i dobro promešati. Dekorisati sa seckanom bananom, semenkama, bademima i Nutribella keksićima sa narandžom i đumbirom u ovoj kombinaciji.

Prijatno!

Nutribella biskvit

Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight