Divna i osvežavajuća keks torta, koju je za nas pripremila Daniela Tepša, sa bloga Sit, a fit
(vegan, posno)

Sastojci:
Baza
- 250g ommade integralnog mlevenog keksa
- 50g sojinog maslaca
- 70ml biljnog mleka
Sredina
- 1 konzerva kompota od kajsija
- 15ak malina
- ½ banane
Završni sloj
- 1 pakovanje veganskog Meggle mascarpone-a (Idea, Univerexport radnje)
- 8 kašika biljnog mleka
- 3 kašike kokosovog šećera/smeđeg šećera
Postupak:
- Integralni keks pomešati sa istopljenim sojinim maslacem i biljnim mlekom. Utisnuti u dno kalupa za čizkejk.
- Polovinu banane iseći na kolutove, a svaku kajsiju iz kompota iseći na kriške.
- Kajsije rasporediti po ivicama dok ne popunite krug, zatim poređajte maline i sredinu popunite kolutovima banane.
- Maskarpone umutite mikserom zajedno sa biljnim mlekom i šećerom i ravnomerno rasporedite po voću.
- Odložite u frižider na sat vremena.
Po želji, ukrasite tortu sušenim malinama i crnom čokoladom.
Koristila sam kalup za čizkejk prečnika 22cm.

Autor recepta i fotografija: Daniela sa bloga Sit, a fit