OmCherry šubarice

OmCherry šubarice

Zanimljiv aromatičan dezert.

Iako na izgled, ali i nazivom asocira na svima dobro poznate ruske kape, ovaj kolač sa sobom nosi potpuno novu kombinaciju ukusa.

Pogodan je za vreme posta kao i za vegetarijansku ishranu.

Potrebni sastojci (za 11 šubarica):
Za smesu:
  • 150g mlevenog integralnog keksa
  • 150g mlevenog rogača
  • 4 kašike otopljenog kokosovog ulja
  • 150ml bademovog mleka
  • 25g agave šećera (ili nekog drugog zaslađivača po vašem izboru)
Za punjenje:
  • 1 kašika arome ruma
  • 11 višanja bez koštica
Za glazuru:
  • 100g crne čokolade (sa što većim % kakaoa)
  • 2 kašike bademovog mleka
Za valjanje:
  • 50g mlevenih pečenih lešnika

Postupak pripreme:
  1. Najpre višnje potopiti u rum i ostaviti da povuku aromu dok pripremamo ostatak.
  2. U dublju posudu staviti sve sastojke za smesu pa ih umesiti tako da se dobije kompaktna smesa koja se ne drobi.
  3. Od formirane smese napraviti roladu (oblik valjka). Preko providne folije, koju ste prethodno raširili na radnu površinu, pospite mleveni lešnik. Zatim uzmite smesu oblikovanu u valjak i rolajte je po lešniku tako da se lešnik jednako utapka i zalepi sa svih strana.
  4. Tako dobijenu roladu isecite na krugove širine oko 2cm. Dobili ste nepokrivene šubarice! 😊
  5. Okrenite svaku šubaricu i u sredini prstom napravite udubljenje za višnju. U svaki komad stavite po jednu višnju.
  6. Na pari otopite crnu čokoladu sa 2 kašike bademovog mleka.
  7. Po kašičicu glazure prelijte preko svake šubarice tako da višnja ne viri.
  8. Ostavite na hladnom da se glazura stegne do služenja.

PRIJATNO!

Šubarice - desert

Autor teksta: Mirjana Tanović

Zdravo, ja sam Mirjana i ovde sam da sa vama delim i smeh i strah, i ukuse i recepte, i iskustva i savete. Iako sam po zanimanju Master ekonomista, priprema i fotkanje hrane je moja velika strast i nadam se da ću sve to, kroz ova naša druženja, uspeti i da vam dočaram. Naravno, i da vas bar malo zarazim ovom energijom Ljubav. Porodica. Korisni saveti. Zanimljivi recepti. Fotografija. Život... Na pravom ste mestu i daću sve od sebe da tu ostanete. Dobro nam došli!
@kitchenasska