OmCherry šubarice
Zanimljiv aromatičan dezert.
Iako na izgled, ali i nazivom asocira na svima dobro poznate ruske kape, ovaj kolač sa sobom nosi potpuno novu kombinaciju ukusa.
Pogodan je za vreme posta kao i za vegetarijansku ishranu.
Potrebni sastojci (za 11 šubarica):
Za smesu:
- 150g mlevenog integralnog keksa
- 150g mlevenog rogača
- 4 kašike otopljenog kokosovog ulja
- 150ml bademovog mleka
- 25g agave šećera (ili nekog drugog zaslađivača po vašem izboru)
Za punjenje:
- 1 kašika arome ruma
- 11 višanja bez koštica
Za glazuru:
- 100g crne čokolade (sa što većim % kakaoa)
- 2 kašike bademovog mleka
Za valjanje:
- 50g mlevenih pečenih lešnika
Postupak pripreme:
- Najpre višnje potopiti u rum i ostaviti da povuku aromu dok pripremamo ostatak.
- U dublju posudu staviti sve sastojke za smesu pa ih umesiti tako da se dobije kompaktna smesa koja se ne drobi.
- Od formirane smese napraviti roladu (oblik valjka). Preko providne folije, koju ste prethodno raširili na radnu površinu, pospite mleveni lešnik. Zatim uzmite smesu oblikovanu u valjak i rolajte je po lešniku tako da se lešnik jednako utapka i zalepi sa svih strana.
- Tako dobijenu roladu isecite na krugove širine oko 2cm. Dobili ste nepokrivene šubarice! 😊
- Okrenite svaku šubaricu i u sredini prstom napravite udubljenje za višnju. U svaki komad stavite po jednu višnju.
- Na pari otopite crnu čokoladu sa 2 kašike bademovog mleka.
- Po kašičicu glazure prelijte preko svake šubarice tako da višnja ne viri.
- Ostavite na hladnom da se glazura stegne do služenja.
PRIJATNO!