Namaz od indijskog oraha, avokada i mladog luka
(vegan, posno)
Sastojci:
- 200g sirovog indijskog oraha (potpoljenog preko noći ili barem 2h
pre pravljenja namaza) - 1 manji avokada
- Peruške od dva mlada luka
- 1 mladi beli luk
- 1 čen belog luka
- So
- Limun
- Dimljena paprika
Postupak:
U seckalicu stavite avokado, iseckani mladi luk i mladi beli luk.
Izmiksajte tako da nema komadića. Dodajte oceđene indijske orahe, čen belog luka, so i limun.
Obzirom da su indijski orasi dosta slatkasti, ja sam stavila malo više limuna ali vi začinite po ukusu namaz. Poslužite uz pločice ili čak možete da iskoristite kao preliv za pastu, samo dodajte neko sveže povrće npr.čeri paradajz.
Predlog za serviranje:
Štapići prženog tofua
Štapići sezonskog povrća
Proteinske pločice sa smenkama bundeve OmMade
Prijatno!
Autor recepta i fotografija: Nevena sa bloga Hleb & Lale.