Ljubičica torta sa integralnim keksom, kokosom i čokoladom
Prolećno osveženje, miriše na tople dane i ljubičice.
Nepečena torta sa integralnim keksom, čokoladnim i ljubičanstvenim filom.
Pogodna je i za post i vegetarijansku ishranu.
Keks podloga:
- 150g samlevenih integralnih Nutribella keksića sa kokosom
- 8-10 svežih urmi
- 3-4 kašike voćnog soka
- 2 kašike meda (ako vam zatreba da smesa bude kompaktna)
Sve sastojke pomešati u blenderu i ovu koru staviti u kalup za torte prečnika 18 cm. Staviti u frižider da se stegne.
Čokoladni fil:
- 250ml kokosove kreme (gusti deo sa vrha konzerve kokosovog mleka)
- 200g crne čokolade sa visokim udelom kakaoa
- 3 kašike kokosovog putera
Kada se kora dobro ohladi dodajte ovaj čokoladni fil.
Ljubičanstveni fil:
- 250ml kokosovog mleka
- 3 kašike meda
- 4 kašike kokosovog putera
- 3 kašike praha od kupine – može i od maline – mi smo koristili Jakovov.
- 3-4 kašike kokosovog brašna (koliko bude potrebno da se fil još zgusne)
Kada je drugi fil ohlađen i stegnut, sipajte preko ljubičasti.
Ostavite u frižideru da se dobro ohladi, pa možete skinuti obruč sa kalupa i dekorisati tortu čak i narednog dana.
Za dekoraciju sam cvetove ljubičice i listiće kokosa.