Ljubičica torta sa integralnim keksom, kokosom i čokoladom

Ljubičica torta sa integralnim keksom, kokosom i čokoladom

Ljubičica torta sa integralnim keksom, kokosom i čokoladom

Prolećno osveženje, miriše na tople dane i ljubičice.
Nepečena torta sa integralnim keksom, čokoladnim i ljubičanstvenim filom.
Pogodna je i za post i vegetarijansku ishranu.

Keks podloga:
  • 150g samlevenih integralnih Nutribella keksića sa kokosom
  • 8-10 svežih urmi
  • 3-4 kašike voćnog soka
  • 2 kašike meda (ako vam zatreba da smesa bude kompaktna)

Sve sastojke pomešati u blenderu i ovu koru staviti u kalup za torte prečnika 18 cm. Staviti u frižider da se stegne.

Čokoladni fil:
  • 250ml kokosove kreme (gusti deo sa vrha konzerve kokosovog mleka)
  • 200g crne čokolade sa visokim udelom kakaoa
  • 3 kašike kokosovog putera

Kada se kora dobro ohladi dodajte ovaj čokoladni fil.

Ljubičanstveni fil:
  • 250ml kokosovog mleka
  • 3 kašike meda
  • 4 kašike kokosovog putera
  • 3 kašike praha od kupine – može i od maline – mi smo koristili Jakovov.
  • 3-4 kašike kokosovog brašna (koliko bude potrebno da se fil još zgusne)

Kada je drugi fil ohlađen i stegnut, sipajte preko ljubičasti.

Ostavite u frižideru da se dobro ohladi, pa možete skinuti obruč sa kalupa i dekorisati tortu čak i narednog dana.
Za dekoraciju sam cvetove ljubičice i listiće kokosa.

Ljubičica torta sa integralnim keksom, kokosom i čokoladom 2

Autor teksta: Marina Damnjanović

Moja misija je da inspirišem ljude da usvoje zdravije životne navike. Ljubav prema hrani i prema životu su se postarale da naučim da kuvam i ta jela fotografišem. Ljubav prema pisanju i prema ljudima su me dovele do vas.
@marina.damnjan