Kakao kuglice sa mlevenim keksom

Kakao kuglice sa integralnim mlevenim keksom, urmama i lešnicima

(vegan, posno)

Kakao kuglice sa integralnim mlevenim keksom
Sastojci:
  • 250g Om Made integralnog mlevenog keksa
  • 125g mlevenih pečenih lešnika
  • 6 – 7 svežih urmi
  • 2 kašike kakao praha
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • nekoliko kašika biljnog mleka ili soka od narandže
Postupak:

Urme bez koštica smiksajte u blenderu ili multipraktiku, dodajte biljno mleko ili sveže ceđeni sok od narandže pa pomešajte sa ostalim sastojcima. Oblikujte rukama kuglice i uvaljajte ih po želji u mleveni lešnik, kokos, kakao prah, Matcha zeleni čaj, plavu spirulinu ili sušene maline u prahu.

Napomena:

Umesto kakao praha, dodajte rendanu (posnu) tamnu čokoladu ili otopljenu na pari. Ako nemate sveže urme, možete da koristite i suve, samo ih potopite kratko u mlakoj vodi da omekšaju. Po potrebi urmama dodajte još malo tečnosti, prilikom miksanja. Takođe, kao alternativu upotrebite suve šljive ili smokve.

Integralni mleveni keks

Priprema i foto: Barbara Gaj Ristić

Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight