Jesenja krem čorba od bundeve

Jesenja krem čorba od bundeve

(vegetarijanski, bez glutena)

Jesenja krem čorba od bundeve
Sastojci:
  • 1 manja hokaido bundeva
  • 1 šargarepa
  • 1 koren peršuna ili zelen za supu
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/3 kašičice kari začina u prahu
  • 1 – 2 kašike ovsenih pahuljica
  • So i biber prema ukusu
  • Proteinske pločice bez brašna
Postupak:

Povrće oprati, oguliti i naseckati na manje komade. Dinstati kratko na maslinovom ulju i dodati oko litar vode, odnosno dovoljno da prekrije povrće. Kuvati oko pola sata poklopljeno na umerenoj vatri uz povremeno mešanje dok povrće ne omekša. Pred kraj kuvanja dodati kašiku, dve ovsenih pahuljica jer će one dati kremastu teksturu čorbi. Skloniti sa vatre i pustiti da se malo prohladi i onda sve dobro smiksati u blenderu. Dodati kari, so i biber u čorbu i dobro promešati. Servirati sa malo sojine ili ovsene pavlake i posuti pečenim semenkama. Umesto hokaido bundeve možete upotrebiti i neku drugu vrstu.

Napomena:

Ova topla krem čorba od bundeve je idealna za hladne jesenje dane i preporučujemo vam da uz nju probate i naše Proteinske Pločice bez brašna.

Prijatno!

Proteinske multi-seed pločice

Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight