Homemade Malidžano

Homemade Malidžano

Ommade malidzano pločice - doručak

Namaz koji ćete sigurno obožavati.

Idealan je uz prepečen domaći hleb ili OmMade proteinske pločice. Savršeno se slaže uz sve ukuse pločica.
Možete ga koristiti i kao umak za štapiće od povrća i savršeno posluženje za vašu finger food žurku.

Posno je i pogodno za vegetarijansku ishranu.

Potrebni sastojci:
  • 2 srednja patlidžana
  • 3 čena belog luka
  • 30ml maslinovog ulja (ako volite da bude ređe i pravite ga više kao umak, slobodno dodajte još ulja po potrebi)
  • 1.5 kašika limunovog soka
  • so i biber po ukusu

Postupak pripreme:
  1. Patlidžane operite, pa presecite po dužini na pola.
  2. Na pleh pokriven aluminijumskom folijom stavite patlidžane tako da ravnom (presečenom) stranom dodiruju foliju. Zatim ih izbockajte viljuškom.
  3. Peći patlidžan u rerni zagrejanoj na 200°C nekih 40min. Potom izvaditi i ostaviti da se kompletno ohladi.
  4. Patlidžan oguliti pa zajedno sa ostalim sastojcima staviti u blender. Blendati dok se ne dobije ujednačena smesa.
  5. Ostaviti kratko u frižideru samo da povuče sve arome.
  6. Prilikom serviranja preliti još malo maslinovim uljem, posuti svežim peršunom i ukrasiti maslinama.

PRIJATNO!


Autor teksta: Mirjana Tanović

Zdravo, ja sam Mirjana i ovde sam da sa vama delim i smeh i strah, i ukuse i recepte, i iskustva i savete. Iako sam po zanimanju Master ekonomista, priprema i fotkanje hrane je moja velika strast i nadam se da ću sve to, kroz ova naša druženja, uspeti i da vam dočaram. Naravno, i da vas bar malo zarazim ovom energijom Ljubav. Porodica. Korisni saveti. Zanimljivi recepti. Fotografija. Život... Na pravom ste mestu i daću sve od sebe da tu ostanete. Dobro nam došli!
@kitchenasska