Homemade Malidžano
Namaz koji ćete sigurno obožavati.
Idealan je uz prepečen domaći hleb ili OmMade proteinske pločice. Savršeno se slaže uz sve ukuse pločica.
Možete ga koristiti i kao umak za štapiće od povrća i savršeno posluženje za vašu finger food žurku.
Posno je i pogodno za vegetarijansku ishranu.
Potrebni sastojci:
- 2 srednja patlidžana
- 3 čena belog luka
- 30ml maslinovog ulja (ako volite da bude ređe i pravite ga više kao umak, slobodno dodajte još ulja po potrebi)
- 1.5 kašika limunovog soka
- so i biber po ukusu
Postupak pripreme:
- Patlidžane operite, pa presecite po dužini na pola.
- Na pleh pokriven aluminijumskom folijom stavite patlidžane tako da ravnom (presečenom) stranom dodiruju foliju. Zatim ih izbockajte viljuškom.
- Peći patlidžan u rerni zagrejanoj na 200°C nekih 40min. Potom izvaditi i ostaviti da se kompletno ohladi.
- Patlidžan oguliti pa zajedno sa ostalim sastojcima staviti u blender. Blendati dok se ne dobije ujednačena smesa.
- Ostaviti kratko u frižideru samo da povuče sve arome.
- Prilikom serviranja preliti još malo maslinovim uljem, posuti svežim peršunom i ukrasiti maslinama.
PRIJATNO!