Proteinski humus

Proteinski humus sa puterom od bundeve

(vegan/posno, bez glutena)

Proteinski humus
Sastojci:
  • 1 šolja kuvane leblebije
  • 1 kašičica tahinija (paste od susama)       
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 režanj belog luka
  • So i biber, po ukusu
  • Sok od ½ limuna
  • 1 kašika putera od bundeve (ili fino samlevene golice)
Postupak:

U blenderu umiksajte leblebije i sok od limuna. Po potrebi dodajte kašiku ili dve hladne vode. Zatim dodajte tahini, ulje, beli luk, bundevin puter, so i začine po želji i dobro promešajte. Stavite u frižider da se ohladi pre serviranja. Naša preporuka uz ovaj humus su zelene Om Made pločice sa golicom i bundevinim proteinom.

Proteinske pločice

Pripremila: Barbara Gaj Ristić
Foto: Jovan Ristić & Barbara Gaj Ristić

Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight