Domaći urnebes
(vegetarijanski, bez glutena)
Sastojci:
- 250 g svežeg sitnog sira
- 150 ml kisele pavlake
- 2 kašike ajvara
- 1 kašičica soli ili prema ukusu
- 1 kašičica aleve paprike (slatke)
- ½ kašičice ljute paprike (tucane)
- ½ kašičice sušenog belog luka
- ¼ kašičice mlevenog bibera
- ½ kašičice mlevene dimljene paprike (opciono)
- Sveži peršun ili vlašac po želji
Postupak:
Dobro izmešajte sve sastojke i servirajte ohlađeno uz Om Made proteinske pločice. Deo sira se može zameniti krem sirom ili kajmakom, a umesto ajvara mogu da se dodaju sitno seckane pečene paprike. Ako niste veliki ljubitelj ljutog, smanjite količine crnog bibera i ljute tucane paprike. Po želji pospite seckanim lišćem peršuna ili vlašca, svežom paprikom i semenkama.
Prijatno.
Pripremila: Barbara Gaj Ristić
Foto: Jovan Ristić & Barbara Gaj Ristić