Voćni desert od prosa

Voćni desert od prosa s Nutribella biskvitom

(vegan, posno)

Voćni desert sa prosom

Sastojci:

  • ½ šoljice opranog prosa (oko 75 g)
  • ½ litra biljnog mleka
  • 1 šolja vode
  • 2-3 kašike šećera kokosovog cveta ili nekog drugog prirodnog zaslađivača
  • Vanilin šećer
  • Izrendana korica 1 pomorandže
  • Maline i drugo šumsko voće po ukusu
  • Nutribella integralni keks sa cimetom

Postupak:

  1. SLOJ – Mleveni ili mrvljeni Nutribella keks sa cimetom poprskati s malo mleka ili soka od narandže.
  2. SLOJ – Puding od prosa: proso kuvati sa ½ litra biljnog mleka, šoljom vode i 2-3 kašike kokosovog šećera oko 30 min.

Pred kraj dodati malo vanilina i korice od narandže.

Smiksati štapnim mikserom ili u blenderu. Ohladiti pre serviranja.

  1. SLOJ – Umiksati maline i ukrasiti dodatno sa šumskim voćem i trešnjama. Prijatno!
Nutribella biskvit cimet

Priprema: Barbara Gaj Ristić 
Foto: Barbara Gaj Ristić i Jovan Ristić