Čia puding sa borovnicama i kokosovim mlekom

Čia puding sa borovnicama i kokosovim mlekom – uz Nutribella biskvit sa kokosom

(vegan, posno)

Čia puding sa borovnicama i kokosovim mlekom
Sastojci:
  • 3 velike kašike čia semenki
  • 2  dl kokosovog mleka
  • 1 -2 kašike kokosovog šećera
  • 100g borovnica i višanja
  • Nutribella integralni keks sa kokosom
Postupak:

Čia semenke preliti kokosovim mlekom i promešati. Dodati kokosov šećer i ostaviti 15-20 min da semenke nabubre. Borovnice izgnječiti viljuškom ili štapnim mikserom (po potrebi dodati malo mleka ili vode). U pola čia pudinga dodati umiksano voće pa sipati u čašu, dodati ostatak pudinga i ukrasiti svežim borovnicama i višnjama. Poslužiti uz Nutribella integralni keks sa kokosom.

Prijatno!

Nutribella biskvit

Priprema i fotografije: Barbara Gaj Ristić

Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight