Osvežavajuća keks torta

Divna i osvežavajuća keks torta, koju je za nas pripremila Daniela Tepša, sa bloga Sit, a fit

(vegan, posno)

Sastojci:

Baza

Sredina

  • 1 konzerva kompota od kajsija
  • 15ak malina
  • ½ banane

Završni sloj

  • 1 pakovanje veganskog Meggle mascarpone-a (Idea, Univerexport radnje)
  • 8 kašika biljnog mleka
  • 3 kašike kokosovog šećera/smeđeg šećera
Postupak:
  1. Integralni keks pomešati sa istopljenim sojinim maslacem i biljnim mlekom. Utisnuti u dno kalupa za čizkejk.
  2. Polovinu banane iseći na kolutove, a svaku kajsiju iz kompota iseći na kriške.
  3. Kajsije rasporediti po ivicama dok ne popunite krug, zatim poređajte maline i sredinu popunite kolutovima banane.
  4. Maskarpone umutite mikserom zajedno sa biljnim mlekom i šećerom i ravnomerno rasporedite po voću.
  5. Odložite u frižider na sat vremena.

Po želji, ukrasite tortu sušenim malinama i crnom čokoladom.

Koristila sam kalup za čizkejk prečnika 22cm.

 Autor recepta i fotografija: Daniela sa bloga Sit, a fit