Čorba od praziluka

Čorba od praziluka i mladih krompirića sa koprivom

(vegetarijanski, bez glutena)

Čorba od praziluka

Sastojci:

  • Jedan veći praziluk
  • 4-5 mladih krompira srednje veličine
  • 1 šolja graška
  • 10 stabljika mlade koprive
  • 1/2 povrtne kocke (sa manje natrijuma i bez veštačkih dodataka, mada je idealna domaća povrtna supa)
  • 1 kašičica semenki komorača (fennel)
  • 1/2 kašičice mlevene paprike
  • Oko 1 l vode (u zavisnosti od željene gustine, smanjite ili povećajte količinu vode)
  • Maslinovo ulje
  • Susam za posipanje
  • Proteinske pločice OmMade sa kurkumom i susamom
  • Postupak:

Praziluk i krompir isecite na manje komade, ne jako sitne. Koprivu izblanširajte kratko i procedite. Kada se prohladi, odstranite stabiljke, usitnite nožem i stavite sa strane.
Zagrejte šerpu na srednjoj temperaturi i dodajte krompir. Pustite da malo dobije koricu pa dodajte praziluk i začine. Propržite par minuta pa dodajte grašak i vodu. Kada se voda ugreje, dodajte povrtnu kocku i dobro promešajte. Stavite poklopac ali nemojte skroz poklopiti. Kada se krompir skuvao, pre nego sklonite sa ringle, poverite da li želite da dodajte još vode ili dosolite. Pre služenja dodajte koprivu izmešajte. Poslužite toplo u činijicama i pospite pečenim susamom.

Prijatno!

*** Preuzeto sa bloga Hleb i Lale

Čorba od praziluka
Pripremila: Barbara Gaj Ristić
Foto: Jovan Ristić & Barbara Gaj Ristić