Umak od avokada (Guakamole)

Umak od avokada (guakamole) poslužen uz Big Gric Susam

(vegan, posno)

Umak od avokada
Sastojci:
  • 1 zreli avokado
  • Sok od pola limuna ili limete
  • 1 režanj belog luka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar prema ukusu
  • Ljuta papričica sveža ili mlevena po želji
  • Big Gric Susam
Postupak:

Operite avokado, ogulite i odstranite košticu. Ako je dosta mekan, onda ga možete prerezati dok još nije odstranjena kora, odstraniti košticu i kašikom odvojiti od kore. Zajedno sa sokom od limuna izmiksajte avokado sa štapnim mikserom ili u blenderu. Iseckajte sitno beli luk, dodajte u smiksani avokado zajedno sa solju, biberom i ostalim začinima. Dobro izmešajte i ohladite kratko u frižideru. Poslužite sa Biogric Susamom i svežim naseckanim povrćem.

Big Gric je ukusan i hrskav snek prikladan za užinu, kasni doručak ili kao grickalica za žurke, utakmice i filmsko veče. Ako vas baš mrzi da pravite sos ili seckate sveže povrće, uvek možete poslužiti Biogric uz jogurt, sveži sir, ljuti sos, ajvar ili vaš omiljeni gotovi namaz.

Obavezno probajte naš novi Big Gric Carbon – sa aktivnim ugljem.

Prijatno!

Big Gric Susam

Pripremila: Barbara Gaj Ristić

Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight