Domaći urnebes

Domaći urnebes

(vegetarijanski, bez glutena)

Domaći urnebes
Sastojci:
  • 250 g svežeg sitnog sira
  • 150 ml kisele pavlake
  • 2 kašike ajvara
  • 1 kašičica soli ili prema ukusu
  • 1 kašičica aleve paprike (slatke)
  • ½ kašičice ljute paprike (tucane)
  • ½ kašičice sušenog belog luka
  • ¼ kašičice mlevenog bibera
  • ½ kašičice mlevene dimljene paprike (opciono)
  • Sveži peršun ili vlašac po želji
Postupak:

Dobro izmešajte sve sastojke i servirajte ohlađeno uz Om Made proteinske pločice. Deo sira se može zameniti krem sirom ili kajmakom, a umesto ajvara mogu da se dodaju sitno seckane pečene paprike. Ako niste veliki ljubitelj ljutog, smanjite količine crnog bibera i ljute tucane paprike. Po želji pospite seckanim lišćem peršuna ili vlašca, svežom paprikom i semenkama.

Prijatno.

Proteinske multi-seed pločice

Pripremila: Barbara Gaj Ristić
Foto: Jovan Ristić & Barbara Gaj Ristić

Autor teksta: Barbara Gaj Ristić

mr. sc. Barbara Gaj Ristić
Završila je Umetničku akademiju u Splitu, a magistarske studije na Univerzitetu u Ljubljani. Momentalno piše doktorsku disertaciju s područja istorije umetnosti. Pored toga što je profesorka likovne umetnosti i teorije na fakultetu, kao supruga i domaćica dosta vremena provodi pripremajući ukusna veganska i vegetarijanska jela za svoje bližnje, a takođe voli i da se opušta kroz slikanje. Više od dve decenije je vegetarijanka i od svih kućnih poslova kuvanje jedino smatra dovoljno kreativnim. Obožava kada hrana izgleda poput umetničke slike bogatog kolorita. Na taj način spaja svoje dve velike ljubavi – umetnost i hranu.
@vege.terrian.delight